Boorlocatie Emst gespiegeld

Gesloten bronsystemen
duurzaam, voordelig & comfortabel

Een gesloten bronsysteem maakt gebruik van aardwarmte als onuitputtelijke bron van energie. Het aardwarmtesysteem van Duratherm zet de constante temperatuur in de bodem om in bruikbare energie voor het verwarmen én koelen van het gebouw. 

Hoe werkt een
gesloten bronsysteem

Een gesloten bronsysteem bestaat uit één of meerdere bodemcollectoren die energie onttrekken aan de bodem. Deze energie verwarmt of koelt het gebouw. We brengen de collectoren in de boorgaten aan tot een diepte van maximaal 300 meter. De collectoren zijn gesloten lussen en worden gevuld met een milieuvriendelijk antivriesmiddel. Onder het maaiveld verbinden we de lussen onderling en verleggen we ze horizontaal naar de gevel van de woning. 

In de zomer koelt het gesloten bronsysteem passief: zonder tussenkomst van de warmtepomp. Dit betekent dat de pomp alleen de vloeistof door de leidingen rondpompt en daarmee een kleine hoeveelheid energie verbruikt. Er is ook geen aparte koelunit of kast nodig met ventilatoren. Dit maakt een aardwarmtesysteem voordelig en geluidloos.

Gesloten bronsysteem 
van Duratherm
 

  • Meer energiebesparing door een nóg hogere COP
  • Geen buitenunit: geluidsarm én ruimtebesparend 
  • Comfortabele warmte en gratis koeling
  • Unieke opbrengstgarantie van 25 jaar
  • Jarenlange ervaring & uitgebreide expertise
Animatie gesloten bronsysteem

Wat we voor u kunnen betekenen

We werken altijd samen met een professionele partij, zoals een installateur. Bent u professional en wilt u een offerte aanvragen? Ga dan direct naar onze offertetool MijnDuratherm. Door onze jarenlange ervaring en goed opgeleide medewerkers kunnen we u een gedegen advies geven in het traject van ontwerp tot aanleg. Vanzelfsprekend kunnen we ook werken op basis van bestek. We verzorgen ook de melding of vergunningsaanvraag bij het bevoegd gezag. 

Drone foto kantoor Duratherm

Onze werkwijze

Wij werken altijd samen met een professionele partij zoals een installateur of een adviesbureau. Benieuwd naar onze werkwijze? 

Boorlocatie Emst gespiegeld

Het rendement

Tegenwoordig kunt u kiezen tussen een bodemwarmtepomp met gesloten bron of luchtwarmtepomp met buitenunit. Maar wat is nu precies het rendement van een gesloten bronsysteem?

Waar mag een bronsysteem worden gerealiseerd?

De Nederlandse ondergrond is heel geschikt voor de toepassing van bodemenergie. De bronsystemen kunnen dan ook in principe in heel Nederland worden geplaatst. Maar volgens wet- en regelgeving is dat niet overal toegestaan. 

Boorlocatie Diemen

Certificeringen

Wij zijn een volledig erkend boor- en bodemenergiebedrijf voor het ontwerpen, installeren & beheren en onderhoud van bronsystemen. Ook de verplichte BRL 6000-21 certificering. Duratherm Service kan u helpen met deze certificatieregeling. 

Warmtepomp installatie