Boorlocatie Emst

Aardwarmtesystemen
een onuitputtelijke bron

Aardwarmte is een onuitputtelijke bron van energie. Het aardwarmtesysteem van Duratherm zet de constante temperatuur in de bodem om tot bruikbare energie voor het verwarmen én koelen van het gebouw. Duurzaam, voordelig & comfortabel!

Bronsystemen van
Duratherm

Wat u kunt verwachten van Duratherm? Jarenlange ervaring en uitgebreide expertise. Door de opgebouwde kennis kennen wij als geen ander de mogelijkheden en risico's bij het ontwerpen en aanleggen van de bronsystemen. We adviseren u over open en gesloten bronsystemen. 

Daarom aardwarmte
Duratherm
 

  • Meer energiebesparing door een nóg hogere COP
  • Geen buitenunit: geluidsarm én ruimtebesparend
  • Comfortabele warmte en gratis koeling
  • Unieke opbrengstgarantie van 25 jaar
  • Jarenlange ervaring & uitgebreide expertise
Het meer droneafbeelding

Een open of gesloten bronsysteem?

Wordt het een open of een gesloten bronsysteem? Dat hangt af van de eigenschappen van het gebouw en de wensen van de eindgebruiker. Over het algemeen passen we een gesloten bronsysteem toe bij een lager benodigd vermogen. Zoals woningen, kantoorgebouwen en kleinere appartementencomplexen. Open bronsystemen passen we toe bij de grotere projecten waar de warmte- en koudevraag een stuk hoger liggen. Zoals ziekenhuizen en grote verzamelcomplexen. 

Voor beide systemen geldt: het milieu wordt niet langer belast. Want ze behoren tot de schoonste en zuiverste verwarmingssystemen. De techniek maakt het mogelijk op een duurzame manier energie te winnen. De warmtepomp gebruikt maar een kleine hoeveelheid elektriciteit om het water op de juiste temperatuur af te geven en rond te pompen. Kiest u voor een aardwarmtesysteem in combinatie met zonnepanelen? Dan wordt een gebouw zelfs volledig energieneutraal. 

Huis.jpg

Gesloten bronsystemen

Gesloten bronsystemen worden toegepast bij een lagere vermogensvraag. Bent u op zoek naar een verwarmingssysteem voor de toepassing van woningbouw of kantoorgebouwen? 

Booropstelling Zandvoort triplet

WKO (open bronsystemen)

Open bronsystemen passen we toe bij grote complexen en utiliteitsgebouwen. Een WKO-systeem werkt altijd met een warmte- en koudebron. Bent u op zoek naar zo'n systeem?

Certificeringen

Wij zijn een volledig erkend boor- en bodemenergiebedrijf voor het ontwerpen, installeren & beheren en onderhoud van bronsystemen. Is uw bedrijf niet BRL 6000-21-gecertificeerd? Dan kunnen wij u helpen met deze certificatieregeling. 

Warmtepomp installatie

Service & Onderhoud

Duratherm Service verzorgt service- en onderhoudswerkzaamheden aan alle warmte- en koudeopslag (WKO) systemen, gesloten bodemenergiesystemen en brandputten/ sprinklerbronnen. Daarnaast verzorgt Duratherm Service beheer & monitoring voor u. 

Systeemontwerp service