Duratherm - dronefoto's het Meer-9.jpg

Sprinklerinstallatie
brandbestrijding met gegarandeerde wateropbrengst

De sprinklerinstallatie
met waterbron

Een sprinklerinstallatie is een blusvoorziening die in een gebouw wordt geïnstalleerd om een uitslaande brand te voorkomen. Het kan gebeuren dat er een brand ontstaat in een gebouw. Een sprinklerinstallatie detecteert de brand direct. Vervolgens gaan de sprinklers automatisch aan. Daardoor is het vuur in een groot aantal gevallen al gedoofd is voordat de brandweer ter plekke is. 

De waterbron
De sprinklerinstallatie kan op verschillende manieren van water worden voorzien. Bijvoorbeeld door het opslaan van water in een waterkelder of reservoir. Dat neemt veel ruimte in beslag, in tegenstelling tot een bronboring. De bron wordt namelijk ondergronds afgewerkt en vergt dus maar een ruimte van 4 m2. 

De pomp zorgt voor voldoende water in geval van calamiteit. Ons advies: laat de bron regelmatig controleren. Want dan bent u altijd verzekerd van voldoende grondwater. We voeren zo'n boring uit conform de beoordelingsrichtlijn BRL SIKB 2100 'Mechanisch boren' met bijbehorend protocol 2101 en ons kwaliteitssysteem ISO 9001.

Advies
en ontwerp

Wij kunnen u adviseren in verschillende situaties en helpen aan het beste ontwerp.

 

 

 

 

Projectbezoek in Bleiswijk ten behoeve van de realisatie van een sprinklerbron.

Projectbezoek Bleiswijk

Certificering

Een sprinklerinstallatie moet automatisch kunnen werken bij calamiteiten. Daarom moet het systeem voldoen aan strenge eisen. Duratherm is gecertificeerd en boort conform het Technisch Bulletin 77B en BRL SIKB 2100. 

Onderhoud aan
uw brandput of sprinklerinstallatie
 

Bij een calamiteit moet u erop kunnen vertrouwen dat de brandput en sprinkler altijd werken. Het is daarom belangrijk dat u uw brandput en/of sprinklerpomp regelmatig laat controleren en testen. Wij kunnen dat voor u doen. Na afronding ontvangt u een rapportage die u ook kunt gebruiken voor uw verzekering. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uiterwaardenstraat 21
8081 HJ Elburg