Duratherm - dronefoto's het Meer-9.jpg

Brandput boren
de waterbron voor brandbestrijding

Het ontwerp
van een brandput

Duratherm levert betrouwbare brandputten die in geval van calamiteit feilloos werken en voldoende water opbrengst hebben. Wij werken volgens de Algemene Richtlijnen voor Brandputten, met daarin de eisen. We hebben veel ervaring met het boren van brandputten. De capaciteit van de brandput wordt door de lokale brandweer bepaald. Dat is doorgaans 60 m3, 90 m3 of 120 m3 per uur. Elke boring voeren we uit volgens de beoordelingsrichtlijn BRL SIKB 2100 'Mechanisch boren' met bijbehorend protocol 2101. 

We installeren uw brand- en sprinklerbron volgens de procedures van ons kwaliteitssysteem ISO 9001. De brandputten worden uitgevoerd volgens deze procedure, inclusief een boorbeschrijving volgens NEN 5104 en een capaciteitstest. Na uitvoering dragen we natuurlijk een volledige rapportage over. 

Het totaalpakket 
voor uw brandput

Opties & mogelijkheden

  1. Boven- of ondergrondse afwerking
  2. Aanrijdbeveiliging
  3. Verschillende soorten aanwijsborden
  4. Pompen met schakelkast
  5. Indien een schakelkast, extra verlichting
Bovengrondse brandkraan

Na oplevering

Wij verzekeren u van een juiste werking. Bij oplevering van de brandput voeren we een inspectieplan uit dat bestaat uit de volgende punten:

  1. Debietcontrole (capaciteitstest)
  2. Metingen van het waterpeil tijdens het pompen
  3. Beoordeling toegankelijkheid brandput
  4. Inmeten/vastlegging van X en Y coördinaten

Onderhoud aan
uw brandput of sprinklerinstallatie
 

Bij een calamiteit moet u erop kunnen vertrouwen dat de brandput en sprinkler altijd werken. Het is daarom belangrijk dat u uw brandput en/of sprinklerpomp regelmatig laat controleren en testen. Wij kunnen dat voor u doen. Na afronding ontvangt u een rapportage die u ook kunt gebruiken voor uw verzekering. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uiterwaardenstraat 21
8081 HJ Elburg