Duratherm - dronefoto's het Meer-9.jpg

Werkwijze van
Duratherm

Duratherm
Werkwijze gesloten bronsystemen

We zorgen én ontzorgen. Dat merkt u als opdrachtgever direct. Dankzij onze jarenlange ervaring krijgt u in elke situatie een gedegen en eerlijk advies. Onze communicatielijnen zijn kort. Daardoor krijgt u snel contact met de juiste mensen: voor, tijdens en na het project. We werken altijd samen met een professionele partij, zoals een installateur. Samen halen we het beste resultaat!

Bereken uw rendement

Een bodemwarmtepomp met gesloten bronsysteem is de beste oplossing voor uw situatie! Bent u toch nog niet helemaal overtuigd? Bereken uw voordeel met onze tool. 

Vind uw installateur

Duratherm werkt altijd samen met een installateur van een warmtepomp uit uw omgeving. Hebt u nog geen installateur? Check dan welke partij bij u in de buurt zit. De installateur kan bij ons de offerte opvragen. 

Voorbereiding

Duratherm krijgt de gegevens van uw installateur en begint met de voorbereiding van het project. We controleren of er bepaalde wet- en regelgeving van toepassing is. Ook onderzoeken we de omgeving van het project. Zijn er nog andere bronsystemen in de omgeving? Ligt het project naast een dijklichaam? Daar houden we rekening mee. We mogen alleen in schone grond boren. Daarom ontvangen we ook graag een bodemrapport voorafgaand aan de werkzaamheden. 

Ontwerp

Voorafgaand aan de werkzaamheden komt onze projectleider op de locatie kijken. Hij neemt de gewenste boorpositie door met uw installateur en tackelt eventuele risico's. Nu zijn we klaar om de boring(en) uit te voeren!

Boring & oplevering

De doorlooptijd van oplevering tot opdracht is ongeveer 16 weken. We zijn een volledig erkend bedrijf. U bent dus verzekerd van een kwalitatief en goedwerkend bronsysteem. Nadat de boringen zijn uitgevoerd, leggen we het horizontale leidingwerk naar de gevel. Daar maakt de installateur de werkzaamheden binnen af. 

Vraag een offerte aan

Sinds een aantal jaar maken wij gebruik van de snelle en handige offertetool MijnDuratherm welke speciaal ontwikkeld is voor het aanvragen van bronsystemen tot 40 kW. Bent u installateur en wilt u direct een prijs voor uw bronsysteem? Ga dan naar MijnDuratherm. 
Heeft u een hoger benodigd vermogen, projecten met meerdere woningen of wilt u contact? Stuur dan uw aanvraag naar info@duratherm.nl.

Voorbereiding

Wij ontvangen graag de opdracht van u zodat wij kunnen beginnen met de voorbereiding van het project. Wij controleren of er bepaalde wet- en regelgeving op de gewenste boorlocatie van toepassing is. Ook onderzoeken wij de omgeving. Zijn er andere open of gesloten bronsystemen in de buurt gelegen of ligt het project naast een dijklichaam? Dan houden wij hier rekening mee. Tevens ontvangen wij graag een bodemrapport om te controleren of de bodem schoon is. 

Ontwerp

Wij ontwerpen het bronsysteem middels het EED-programma (Earth Energy Designer). Wij houden rekening met de verschillende aspecten van het project: het vermogen, de draaiuren, geselecteerde warmtepomp, het toegestane drukverlies en de locatie specifieke eisen. Daarnaast komt onze projectleider voorafgaand aan de werkzaamheden op locatie kijken. Eventuele risico's worden getackeld en we zijn klaar om te boren!

Uitvoering boring & aanbrengen leidingwerk

De doorlooptijd van opdracht tot de uitvoering van de werkzaamheden bedraagt ongeveer 16 weken. U bent verzekerd van een kwalitatief goedwerkend bronsysteem, omdat wij een erkend bedrijf zijn, ruime ervaring en goed opgeleide medewerkers hebben. 
De boorgaten worden volledig afgedicht met een groutmengsel en de watervoerende en scheidende lagen hiermee ook. Vervolgens worden de verticale lussen horizontaal verlegd naar de gevel van de woning. 

Oplevering

Voor oplevering controleren we uw systeem. We spoelen het grondig na en vullen het met een antivriesmiddel aangemengd met water. We voeren ook een druktest uit conform de voorgeschreven protocollen. Na betaling overhandigen wij het revisiepakket met daarin het afpersprotocol, het garantiecertificaat en de tekeningen. 

Meer over Duratherm

De wortels van ons bedrijf gaan meer dan 100 jaar terug in de tijd waar het begon met het boren van bronnen. In de jaren 90 hebben wij ons ontwikkeld tot bodemenergiebedrijf. Inmiddels zijn wij de specialist in het ontwerpen en aanleggen van bronnen voor bodemenergie- en aardwarmtesystemen. Daarnaast realiseren wij ook nog steeds bronnen voor (drink)water, beregening en brandbestrijding. Vandaag de dag worden de bronnen in allerlei soorten en maten aangelegd, van dieptes die variëren tussen de 10 tot wel 300 meter! 

Nieuwe boorwagen Kea met familie
Het laatste nieuws
Putten slaan door de oude Eibert Draaijer
Onze geschiedenis
Systeemontwerp service
Service & onderhoud