Boorlocatie Emst

Warmtepomp
met bronboring

Een warmtepomp kan op verschillende manieren van energie worden voorzien. Een daarvan is energie uit de bodem. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van bronboringen voor warmtepompen. 

Duratherm, specialist
in bronboringen

Duratherm realiseert gronboringen voor warmtepompen. Wij hebben een ruim machinepark met verschillende type boorwagens zodat wij op elke locatie te werk kunnen gaan. Tegenwoordig beschikken wij ook over een elektrische boorwagen. Afhankelijk van de plaatselijke grondsamenstelling en regelgeving kunnen wij tot wel 300 meter diepte boren! Het voordeel van deze dieptes zijn de hogere aanvoertemperaturen. De bodemwarmtepomp haalt daarmee een nog beter rendement. Daarnaast zijn met deze dieptes minder boringen nodig om het gevraagde vermogen te halen.

Realisatie gesloten bron in Doornspijk

Hoe werkt een warmtepomp
met bodembron?

De bodembron bestaat uit één of meerdere grondboringen waarin de collectoren zijn aangebracht. Deze collectoren zijn een gesloten systeem en worden gevuld met een antivriesmengsel. Afhankelijk van de diepte van de grondboringen is de temperatuur in de bodem ongeveer 12 graden. De Collectoren nemen deze temperatuur op. In de warmtepomp wordt door middel van compressie de gevraagde temperatuur bereikt en afgegeven aan het warmtecircuit in de woning. Met het gebruik van een warmtepomp met bodembron kan in de zomer zelfs gratis gekoeld worden. De warmtepomp zorgt er dan enkel voor dat het systeem rondcirculeert. 

Animatie gesloten bronsysteem

Wat wij voor u kunnen betekenen

Nunspeet twee bronsystemen
Rendement

De kosten voor een warmtepomp met bronboring zijn sterk afhankelijk van het ontwerp, de specifieke wensen en locatie. Om u inzicht te geven hebben wij een handige tool ontwikkeld.

Onderhoud in Zwolle
Werkwijze

Wij werken altijd samen met een professionele partij zoals een installateur of adviesbureau. Benieuwd?

Boorlocatie Emst dichtbij
Regelgeving

De Nederlandse ondergrond is heel geschikt voor de toepassing van bodemenergie, maar volgens de wet- en regelgeving is het niet overal toegestaan.