Boorlocatie groen
13 februari 2019

Prijswinnaar 'Zwolle deelt Warmte'

Het plan 'Zwolle deelt Warmte' is winnaar van de prijsvraag die NederLandBovenWater in 2018 heeft uitgezet. 

Voor de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst betreffende het stedelijk gebied in Zwolle heeft Duratherm meegedacht aan het plan 'Zwolle deelt Warmte' en is hiermee winnaar geworden! In samenwerking met andere professionals is gewerkt aan een toekomstplan waarin warmte wordt opgevangen in buurtnetten zodat een lokale warmtemarkt ontstaat. 

De coöperatie NederLandBovenWater heeft in 2018 een prijsvraag uitgezet om zo innovatieve ideeën te verkrijgen voor duurzame energie. De andere plannen waren volgens wethouder Monique Schuttenbeld ook innovatief: 

''De andere ingezonden plannen zijn inspirerend. Echter, in dit plan kan iedereen in zijn eigen tempo meedoen in de energiebeweging en is de overgang naar duurzame warmte voor iedereen haalbaar en betaalbaar. Dat vind ik een belangrijke voorwaarde voor de energietransitie.'' 

Nieuws & info

Nieuwe boorwagen Kea met familie

De 11e operationele boorwagen genaamd Kea is feestelijk in ontvangst genomen. Benieuwd naar wie deze boorwagen is vernoemd?

Nieuwbericht elektrische boorwagen

Duratherm gaat als eerste bedrijf in Nederland starten met de ontwikkeling van een volledig elektrische grondboorinstallatie!