Grondboringen >

Beregening van landerijen, tuinen en sportparken

Beregening

Met een beregeningsbron of waterbron kunt u direct gebruik maken van het grondwater voor het beregenen van kleine of grote oppervlaktes. Door onze rijke ervaring op het gebied van grondboringen en boren naar grondwater hebben wij een uitgebreide database opgebouwd. Wij kunnen u adviseren over de kwaliteit van het grondwater en de boormogelijkheden op uw locatie. De bron boren wij op het terrein en sluiten wij aan aan de pomp.

Een waterbron is geschikt voor verschillende toepassingen, namelijk:

  • Particuliere toepassing, bijvoorbeeld tuinberegening;
  • Agragische toepassing, zoals besproeiing van tuinbouw of ten behoeve van veehouderij;
  • Recreatie zoals een waterbron op een camping of park. 


Onze installaties worden in overleg met de opdrachtgever op maat gemaakt. Voor het beroepsmatig beregenen van grote oppervlaktes wordt altijd samen met een professionele partij het traject doorlopen. Door zorgvuldige afstemming en samenwerking bent u verzekerd van de juiste uitvoering.
 

Vergunning of melding?

Wij verzorgen in elk traject de melding of vergunning bij het waterschap of de provincie. In sommige gebieden is het verboden om grondwater te onttrekken, bijvoorbeeld in boringvrijezones. Dit onderzoeken wij in het voortraject.
  • Bij een verbruik tot 60 m3 per uur volstaat een melding.
  • Bij een verbruik van meer dan 60 m3 per uur is een vergunning noodzakelijk.

Verkleuringen

Wij adviseren u graag over uw locatie en de kwaliteit van het grondwater. Op sommige plaatsen is een hoog gehalte aan zout of ijzer in het grondwater aanwezig. Dit kan zorgen voor verkleuringen op gebouwen of voertuigen.

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam *
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Ik wil graag informatie over
Bericht