Grondboringen >

Sprinklerbron/installatie

Sprinkler aansluiten op waterbron

Een sprinklerinstallatie is een blusvoorziening dat in een gebouw wordt geïnstalleerd om een uitslaande brand te voorkomen. In de meeste gevallen begint een brand klein, maar deze wordt toch direct door het systeem gedetecteerd. Vervolgens gaan automatisch de sprinklers aan waardoor in een groot aantal gevallen het vuur al is gedoofd voordat de brandweer ter plekke is.
 

Bron & installatie

De installatie kan op verschillende manieren van water worden voorzien, namelijk door het opslaan van water in een waterkelder of stalen reservoir. Deze oplossingen nemen in tegenstelling tot een bronboring veel ruimte in beslag. De bron wordt namelijk ondergronds afgewerkt en vergt dus maar een ruimte van 4m2. De pomp zorgt voor voldoende water in geval van calamiteit door het water automatisch op te pompen als brand wordt gedetecteerd. Daarnaast bent u altijd verzekerd van voldoende grondwater indien u de bron regelmatig laat controleren.
 

Certificering

Een sprinklerinstallatie moet automatisch kunnen werken in calamiteitensituaties en daarom worden strenge eisen aan het systeem gesteld. Duratherm is gecertificeerd en boort conform het Technisch bulletin 66A en BRL SIKB 2100. Verschillende toepassingen zijn al uitgevoerd, bijvoorbeeld in het voetbalstadion van PEC Zwolle en diverse vuurwerkopslagplaatsen.


Vul hieronder uw gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam *
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer *
E-mailadres *
Ik wil graag informatie over
Bericht