Ydek Amsterdam WKO

Ydek
Realisatie WKO-systeem

Ydek is een gebouw met verschillende kantoor- en bedrijfsruimten met een totaal oppervlak van 5.000 m². Het ligt aan de Archangelkade in de Minervahaven van Amsterdam. Voor dit gebouw ontwierpen en realiseerden we een WKO-systeem.

De Realisatie

Het bedrijfsverzamelgebouw is gelegen aan de Archangelkade in de Minervahaven van Amsterdam. De Dynamiek van de Minervahaven met grote passerende cargo- en cruiseschepen, vormde de inspiratiebron voor het ontwerp van dit duurzame pand. Elke verdieping is voorzien van een 'dek' waarme je je op een schip waant: een ruime buitenruimte zonder wanden en plafond. In het gebouw zijn studio's opgenomen voor onder andere theaterproducties. 

Ten behoeve van de duurzame verwarming en koeling van het gebouw heeft Duratherm een WKO-systeem van 35m3 per uur gerealiseerd. Door het gebruik van een eigen warmte en koude bron heeft het gebouw een uitstekende energie prestatie norm. 

Daarnaast is het gebouw opgetrokken uit duurzame materialen en krijgt een transparant karakter. BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) is wereldwijd de methode voor het beoordelen van duurzaamheid van projecten in de gebouwde omgeving. De BREEAM-NL rating van Ydek is 'very good'. Dit is in bedrijfsvastgoed bijzonder!

Ydek gebouw Amsterdam
  • WKO-systeem van 35m3 per uur
  • Uitstekende energie prestatie norm
  • BREEAM-NL rating = very good