SKID header

SKID
De Tirrel te Winsum

De Tirrel is een verzamelgebouw in Winsum. Het verwarmingssysteem van het gebouw bestaat uit warmte en koude opslag en een belangrijk onderdeel is de SKID welke Duratherm heeft gerealiseerd. 

Wat is een 
SKID?

Een SKID is een frame waar verschillende componenten van een installatie op worden gemonteerd. Voor veel bedrijven in de procesindustrie kan dit een handige oplossing zijn. De complete installatie kan namelijk gelijk op het frame worden geïnstalleerd. 

SKID Render

De Tirrel
te Winsum

Bij De Tirrel te Winsum hebben wij een warmte en koude opslagsysteem bestaande uit een doublet gerealiseerd. Het bronzijdige gedeelte van dit bodemenergiesysteem bestaat uit een aanzienlijk aantal onderdelen, namelijk de waterbronnen, putten, terreinleidingen, regeltechniek, energieregistratie TSA, spui- en omkeerinrichting en expansievat. Al deze elementen moeten in de technische ruimte worden gemonteerd. 

Duratherm biedt een SKID aan waarop al deze onderdelen zijn gemonteerd. De SKID wordt prefab gebouwd en modulair opgezet waardoor deze in alle noodzakelijke capaciteiten kan voorzien. Het grote voordeel is dat er minder tijd op de bouwplaats benodigd is en zeer efficiënt gewerkt kan worden. 

Duratherm kan dus de hele bronzijdige installatie voor u verzorgen. Uiteraard beschikken wij ook over de BRL 6000-21 certificering, zodat wij ook het gebouwzijdige gedeelte voor u kunnen verzorgen.