RAVAS Zaltbommel

RAVAS
Zaltbommel

Voor een geheel nieuw kantoorpand realiseerden we een WKO-systeem en twee brandputten. 

WKO systeem & 
twee brandputten 

RAVAS bouwt in Zaltbommel een geheel nieuw kantoorpand en distributiecentrum welke worden voorzien van duurzame verwarming en koeling op basis van bodemenergie. RAVAS maakt mobiele weegoplossingen, inclusief datacommunicatie naar elk TMS, WMS of ERP-systeem, bechikbaar voor alle material-handling toepassingen in de logistiek en industrie. 

Duratherm heeft het WKO-systeem en de brandputten gerealiseerd. Het WKO-systeem bestaat uit twee bronnen die ieder 50 m3/uur kunnen leveren. De bronnen zijn gerealiseerd op een diepte tussen de 40 en 65 meter beneden maaiveld. In de technische ruimte heeft Duratherm een SKID geplaatst. Dit is een prefab frame waarop alle technische componenten bestaande uit de regeltechniek, energieregistratie TSA en omkeerrichting zijn geplaatst. Mede door de realisatie van het WKO-systeem wordt de uitstoot van de broeikasgassen CO2 en NOx beperkt. Jaarlijks komt dit neer op een besparing van 43.00 kg CO2 en 625.000 MJ energie. 

Daarnaast heeft Duratherm twee brandputten aangelegd tot een diepte van ongeveer 50 meter. In geval van calamiteit kunnen de brandputten 90 m3 water per uur leveren. 

RAVAS Zaltbommel
  • WKO-systeem met twee bronnen van 50m3
  • Twee brandputten van 90 m3
  • SKID 
  • Besparing: 43.000 kg CO2 en 625.00 MJ energie

Betrokken partijen

De bouwkundig aannemer van het project is de F5 Projectengroep BV. De duurzame installaties worden door B&V Techniek gemaakt. Duratherm heeft het op bronsysteem (WKO) aangelegd inclusief de SKID en de twee brandputten. WKDE heeft de Waterwetvergunning aangevraagd.