Terug naar projecten Referenties >

Gemeentehuis Lochem

Gemeentehuis Lochem
Projectnummer12-10225
Jaar uitvoering2012
PlaatsLochem
Typegesloten bronsysteem
Soortgesloten bronsysteem
Het nieuwe gemeentehuis van Lochem telt  vier lagen telt 10.000m2. De twee vleugels van het gebouw worden verbonden door een grote glazen entreehal. Blikvanger van het gemeentehuis wordt de raadzaal boven de entree.
De nieuwbouw bestaat uit een half verdiepte parkeergarage, twee kantoorvleugels, ca. 7.300 m2 BVO, met en een organisch gevormde raadzaal. De nieuwe raadzaal krijgt zijn plek in het hart van het gemeentehuis, als ‘hart van de democratie'. Bij de huisvesting zijn flexibiliteit, duurzaamheid, veiligheid en representatieve uitstraling belangrijke ontwerp aspecten.

Het gesloten bronsysteem, waarvoor meer dan 10 kilometer tyleenslang in de bodem verwerkt is, zorgt voor een optimale verwarming en koeling van het gebouw.