Terug naar nieuws Duratherm nieuws > Bezoek van Mirjam Bikker (#3) aan Duratherm

Bezoek van Mirjam Bikker (#3) aan Duratherm

‘Hoe je fossiele energie vergeet? Door een bezoekje aan Duratherm’, aldus Mirjam Bikker, nummer 3 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie. Afgelopen vrijdag bracht Mirjam een werkbezoek aan het Nuborg College Oostenlicht en Duratherm in Elburg. Onze collega Gerrit Draaijer heeft haar in een vogelvlucht ons familiebedrijf laten zien.

Met een rondleiding door het bedrijf wordt al duidelijk hoe duurzaamheid op verschillende manier toegepast kan worden. Ons pand heeft natuurlijk een eigen bronsysteem, zonnepanelen en watervoorziening. Daarnaast is onze nieuwste toepassing is een hoogwaardige klimaatbeheersing zodat een gezond binnenklimaat wordt gecreëerd. 

Naast het ontwerpen en aanleggen van bronsystemen voor woningen en bedrijven, besteden wij ook veel aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe werktechnieken. Neem bijvoorbeeld de ontwikkeling van de elektrische boorwagen en de opslag van energie in zoutbatterijen. Gerrit Draaijer en Mirjam Bikker hebben in het bijzonder nog van gedachten gewisseld over toekomstbestendige oplossing voor monumentale gebouwen. Al met al een leerzame avond!


09 maart
2021
09 maart
2021