Nominatie Veluwse Innovatieprijs
02 juli 2022

Veluwse Innovatieprijs 2021: Wij zijn genomineerd!

Elk jaar wordt de Veluwse Innovatieprijs uitgereikt aan het meest vernieuwende bedrijf uit de regio door het Innovatiehuis Noord Veluwe. Dit innovatiehuis is het kennis-en netwerkplatform voor ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden van de Noord Veluwe. En dit jaar zijn wij een van de zes genomineerden! 

Op 2 juni is de Veluwse Innovatieprijs (VIP) uitgereikt en zijn wij geëindigd op een goede tweede plek! Eplucon is de winnaar met ontwikkeling van de 10 ampère woning. Met dit slimme systeem wordt vraag en aanbod van energie binnen de erfgrenzen geregeld. Van harte gefeliciteerd!

Duratherm is genomineerd op basis van twee innovatie projecten. Wij willen namelijk bronsystemen gaan ontwerpen en ontwikkelen tot circa 500 meter diepte. De aanvoertemperaturen zijn dan namelijk nog hoger waardoor het rendement nog beter wordt. Daarnaast zij wij een elektrisch aangedreven boorwagen aan het realiseren om zo het boorproces zelf ook te verduurzamen. 

Nieuws & info

Duratherm - dronefoto's het Meer-1.jpg

Het elektriciteitsnet in ons land zit op zijn maximale capaciteit. Bodemwarmte kan een cruciale rol spelen bij het verminderen van problemen rondom netcongestie. 

Nieuwbericht elektrische boorwagen

Duratherm gaat als eerste bedrijf in Nederland starten met de ontwikkeling van een volledig elektrische grondboorinstallatie!