Terug naar nieuws Duratherm nieuws > Project Perspective Danes

Project Perspective Danes

Liviu Tudosie is de projectmanager van het project Perspective Danes in Roemenië. Het project is drie jaar geleden gestart en Duratherm ondersteunt hen sinds die tijd. 

De orginiele versie kunt u hier lezen. Hier kunt u meer lezen over het geven van donaties en het inschrijven van de nieuwsbrief. Hieronder volgt het nieuws in het kort. 

Werkzaamheden afgelopen jaar

De bouw van het gemeenschappelijke huis gaat verder. Voordat de winter zal beginnen, zijn er gelukkig een aantal zaken afgerond. Zo is bijvoorbeeld het bijhuisje voor de zomeractiviteiten zo goed als af en kan het tijdens de winter gebruikt worden als opslag. Daarnaast heeft Duratherm de oude boorwagen ter beschikking gesteld en daarmee is een waterbron aangelegd. 

Een aantal andere bedrijven hebben ervoor gezorgd dat ze nu gebruik kunnen maken van elektriciteit en dat de fundering voor het hoofdgebouw gelegd kon woden. Tevens hebben zij een donatie ontvangen met allerlei materialen voor de bouw van de keuken. 

De stichting

Het plaatsje Danes in Roemenië heeft ongeveer vijfduizend inwoners waarvan 500 mensen onderdeel zijn van de Roma Cummunity. Veel van deze mensen hebben geen fulltimebaan en door de armoede moeten hun kinderen stoppen met school. Drie jaar geleden is Liviu begonnen met het opzetten van een programma voor deze kinderen. Ondertussen hebben zij bus ter beschikking om de kinderen naar school te kunnen brengen en krijgen de kinderen les in een klas met leeftijdsgenoten. Het afgelopen jaar heeft de stichting zelfs 21 kinderen te eten gegeven en biedt hen hulp bij het doen van het huiswerk! 


19 nov
2018
19 nov
2018