Terug naar nieuws Duratherm nieuws > Nieuwbouwplan 'Het Meer'

Nieuwbouwplan 'Het Meer'

In de gemeente Kampen ligt IJsselmuiden waar nieuwbouwprojecten in volle gang zijn. Een onderdeel hiervan is het project 'Het Meer' dat op de prachtige locatie langs de trekvaart is gelegen. Tijdens de laatste fase is gestart met de bouw van negen eengezinswoningen in 2 blokken van 5 en 4 woningen. Duratherm heeft opdracht gekregen om de woningen van een Bodemenergiesysteem te voorzien.


Energiezuinig & comfortabel

Ondertussen heeft iedereen wel eens de termen gasloos en klimaatdoelstelling voorbij horen komen. Ter herinnering: de doelstelling van Nederland is het volledig energieneutraal zijn in 2050 door onder andere het beperken van de CO2-uitstoot. Op dit moment betekent dat bijna alle nieuwbouwhuizen bijvoorbeeld gasloos zijn. Een uitstekend alternatief voor het stoken van aardgas is bodemenergie. De woningen in IJsselmuiden zijn dan ook voorzien van een bodemenergiesysteem. De hoge isolatiewaarde van de woning zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en een lagere energiekosten. Dit in combinatie met zonnepanelen is zelfs nóg voordeliger.

Het bodemenergiesysteem

De installateur van de warmtepomp heeft ons benaderd voor de uitvoering van het bodemenergiesysteem. De negen woningen hebben een verwarmingsvermogen van 5 kW wat betekent dat 4 kW uit de bodem wordt onttrokken. Elke woning is daarom voorzien van één boring van 140 meter. Uiteraard is het ontwerp op het kantoor uitgewerkt en besproken met de installateur. In overleg zijn vervolgens de boorwerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast verzorgt onze serviceafdeling de certificering van het systeem voordat het wordt opgeleverd.

Benieuwd naar de boorlocatie in IJsselmuiden? Bekijk meer foto's!

11 sept
2018
11 sept
2018