Terug naar nieuws Duratherm nieuws > Onthulling nieuwste boorwagen
Onthulling boorwagen Kees

Onthulling nieuwste boorwagen

De nieuwste boorwagen is afgelopen najaar bij ons geleverd en heeft al een aanzienlijk aantal draaiuren gemaakt op verschillende projecten. Toch willen wij dit moment niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en op maandag 7 januari jl. is de boorwagen feestelijk onthuld.

Misschien is het je al opgevallen dat wij onze boorwagens bijzondere of betekenisvolle namen geven. Lees hier meer over het verhaal achter de naam Kees.


De geschiedenis

De wortels van ons bedrijf gaan ver terug in de tijd en in 1968 nam Eibert Draaijer het stokje over. Hij verrichtte de eerste grondboringen volgens de traditionele pulsmethode. Het pulsen gebeurde met de hand waardoor het zeer arbeidsintensief was. De heer Eibert Draaijer had zijn ideeën over het versnellen van het proces en hoe een boormachine hem daarbij kon helpen. De kennis had hij, maar hij miste een partner welke hem kon helpen. Meneer Kees Kragt was de uitgelezen persoon met veel ervaring op het gebied van machines en laswerkzaamheden. Samen hebben zij de eerste boorwagen gebouwd welke nu nog wordt gebruikt voor het project in Roemenië.


Ter nagedachtenis aan beide heren is het idee ontstaan om boorwagens naar hen te vernoemen. De boorwagen Eibert is vorig jaar al onthuld. Samen met mevrouw Kragt en haar zoon en dochter is de boorwagen Kees officieel onthuld. Wij willen hen bedanken voor hun aanwezigheid en het bijzondere moment!

09 jan
2019
09 jan
2019