Terug naar nieuws Duratherm nieuws > Bodemwarmte oplossing bij problemen rondom netcongestie

Bodemwarmte oplossing bij problemen rondom netcongestie

𝗕𝗼𝗱𝗲𝗺𝘄𝗮𝗿𝗺𝘁𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗲𝗹𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗿𝘂𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗿𝗼𝗹 𝗯𝗶𝗷 𝗵𝗲𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗯𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻 𝗿𝗼𝗻𝗱𝗼𝗺 𝗻𝗲𝘁𝗰𝗼𝗻𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗲

Het elektriciteitsnet zit op zijn maximale capaciteit. Noem het netcongestie, beperkte transportcapaciteit of transport schaarste. Door de sterke groei van de opwekking van hernieuwbare (duurzame) energie, kan “ons net” niet overal de elektriciteitsproductie aan. Dit kan leiden tot stagnatie als het gaat om het behalen van onze klimaatdoelen en de bijbehorende elektrificatie van Nederland.

Met bodemwarmte in combinatie met een bodemwarmtepomp kunnen we gezamenlijk het aansluitvermogen aanzienlijk beperken en ten opzichte van luchtwarmtepompen of warmtepompen in combinatie met PVT panelen het net aanzienlijk ontlasten.

𝗢𝗽 𝘄𝗲𝗹𝗸𝗲 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗲𝗿 𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗼𝗱𝗲𝗺𝘄𝗮𝗿𝗺𝘁𝗲 𝗵𝗲𝘁 𝗻𝗲𝘁 𝗼𝗻𝘁𝗹𝗮𝘀𝘁𝗲𝗻?

Bodemwarmtepompen kunnen zomers passief koelen, er is veelal geen elektrische bijstook nodig/mogelijk en het aansluitvermogen en jaarlijks verbruik is aanzienlijk lager. Door een lager verbruik en een lagere piekbelasting door de bodemwarmtepomp hoeft men ook nog eens minder zonnepanelen aan te schaffen, waardoor de pieklevering van zonnepanelen aan het net beperkt kan worden.

Door middel van bodemwarmte kunnen meer woningen aangesloten worden op het net en kan netcongestie beperkt blijven!


23 juni
2022
23 juni
2022