Aardwarmtesystemen >

Gesloten bronsysteem

Een gesloten bronsysteem bestaat uit bodemcollectoren die de temperatuur van de bodeaannemen zodat het gebouw kan worden verwarmd of gekoeld. De bodemcollectoren zijn gesloten leidingen en worden op 50 tot wel 300 meter diepte in de bodem aangebracht. Het ontwerp is sterk afhankelijk van de uitgangspunten van de gebouwinstallaties, bodem en regelgeving. Vraag direct een offerte aan of lees verder over de werking van het gesloten bodemenergiesysteem.
 

Gesloten bronsysteem

Het systeem onttrekt energie aan de bodem om het gebouw te kunnen verwarmen of koelen. Om dit te realiseren worden één of meerdere gaten in de bodem geboord. In de gaten worden de bodemcollectoren aangebracht en vervolgens onderling verbonden. De collectoren zijn gesloten lussen die gemaakt zijn van kunststof en gevuld worden met een milieuvriendelijke antivriesvloeistof en water. De temperatuur in de bodem wordt vervolgens getransporteerd naar de warmtepomp waar het wordt omgezet tot bruikbare energie voor het gebouw. Vaak wordt bij de warmtepomp ook een buffervat geplaatst voor tapwater.


In de zomer kan het aardwarmtesysteem passief, dus zonder tussenkomst van de warmtepomp, koelen. Dit betekent dat de pomp dat het water door de leidingen rondpompt het enige apparaat is dat een kleine hoeveelheid energie verbruikt. Hierdoor wordt het gebouw op een zeer voordelige manier gekoeld en kunt u op een comfortabele manier wonen. Deze vorm van koeling is namelijk geheel onzichtbaar en geluidloos. Dit in tegenstelling tot een kast aan de buitenmuur met ventilatoren zoals bij aircosystemen vaak het geval is.


De uitvoering

Duratherm verzorgt het complete ontwerp en de levering van gesloten bronsystemen. Duratherm is tevens volledig gecertificeerd om de werkzaamheden uit te voeren. De boringen worden volgens de SIKB norm 2100 geboord waardoor kleilagen in de bodem goed worden afgedicht. Daarnaast is Duratherm SIKB 11.000 gecertificeerd waardoor het ontwerp van de gehele installatie zodanig is dat een robuuste, zuinige en duurzame installatie ontworpen wordt waarvoor 25 jaar lang de juiste energieopbrengstgarantie kan worden gegeven.
 

Wat wij voor u kunnen beteken

Door jarenlange ervaring en onze hoogopgeleide medewerkers kunnen wij u volledig adviseren in het traject van ontwerp tot aanleg. Vanzelfsprekend kan ook op basis van bestek worden gewerkt. Tevens verzorgen wij de melding of vergunningsaanvraag bij de gemeente of provincie. Daarnaast is Duratherm volledig gecertificeerd om alle benodigde werkzaamheden uit te mogen voeren.


Klik hier voor meer informatie over de montage van gesloten bronsystemen. 


De voordelen van een door Duratherm gesloten bronsysteem:

  • Deskundigheid door jarenlange ervaring en veel kennis van de Nederlandse bodem;
  • Comfortabele warmte en gratis koeling in de zomer;
  • Unieke opbrengstgarantie van 25 jaar;
  • Uw partner die voor een goede samenwerking met alle betrokken partijen zorgt;
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.