Aardwarmtesystemen >

Aardwarmte voor de particulier

Aardwarmtesystemen bestaan uit verschillende onderdelen waarin de rol van Duratherm Nederland B.V. kan worden vergeleken met die van een energieleverancier. Het systeem bestaat uit een warmte en koude afgiftesysteem, bijvoorbeeld de vloerverwarming in een woning. Deze is gekoppeld aan de warmtepomp. Dit apparaat ontrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naar bruikbare energie om het gebouw te verwarmen. Bij aardwarmtesystemen, de naam zegt het eigenlijk al, wordt warmte aan de bodem of het grondwater ontrokken zodat de warmtepomp deze kan omzetten in bruikbare energie.

Onze primaire taak is het ontwerpen en leveren van het onderste gedeelte van het systeem in de grond. De warmte wordt ontrokken aan de bodem of het grondwater en omgezet in bruikbare energie. Intern ontwerpen wij het systeem door onder anderen de geschikte boormeters te berekenen. Daarnaast bestaan er wettelijke verplichtingen met betrekking tot het boren van systemen. Deze moeten wij tegelijkertijd nagaan om de uitvoering te kunnen laten plaatsvinden.

Het systeem wordt aangesloten aan een warmtepomp die wordt geleverd door een andere professionele partij, namelijk een installateur. Elke warmtepomp heeft haar eigen specificaties en elke woning is anders. Deze gegevens moeten door de installateur worden vastgesteld zodat het ondergrondse deel perfect past bij het bovengrondse deel.

Op onze site kunt u informatie vinden over bodemenergiesystemen en de toepassing hiervan. 


Hoe nu verder?

Wij adviseren u als particulier opzoek te gaan naar een installateur bij u in de buurt die warmtepompen installeert. Bij de installateur kunt u aangeven dat u de boring door ons wil laten uitvoeren. De installateur kan vaststellen welke technische gegevens benodigd zijn voor het ondergrondse deel van het aardwarmtesysteem. Wij kunnen hierna de offerte opstellen en juiste boormeters berekenen.

Kunt u geen geschikte installateur bij u in de buurt vinden? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk met u contact op. 

Wij zijn een erkend bedrijf

Duratherm Nederland B.V. is volledig gecertificeerd en voert alle werkzaamheden uit volgens de normen van BRL SIKB 2.100 en BRL SIKB 11.000.