Aardwarmtesystemen

Het aardwarmtesysteem is een duurzame oplossing voor bijvoorbeeld het gebruik van aardgas. Het systeem wordt aangelegd in de bodem waar de grond een constante temperatuur heeft. De energie in de bodem wordt omhoog gepompt en gebruikt voor het verwarmen van het gebouw en water. Tijdens warmere perioden wordt de temperatuur uit de bodem gebruikt om het gebouw te kunnen koelen. Op deze manier kan op elk moment van het jaar comfortabel gewoond en geleefd worden.


Bekijk meer informatie over het gesloten of open bronsysteem:

Gesloten bronsysteem

Open bronsysteem, WKO


De keuze tussen een open of gesloten bodemenergiesystemen hangt af van de eigenschappen van het gebouw, de bodem en natuurlijk de wensen van de eindgebruiker. Over het algemeen geldt dat het open bronsysteem meer onderhoud vergt dan het gesloten systeem. 


De milieuvriendelijke oplossing

Voor beide systemen geldt dat het een van de schoonste en zuiverste systemen zijn die het milieu niet langer belasten. De techniek maakt het namelijk mogelijk om op een duurzame manier energie te winnen en geen gebruik meer te maken van fossiele energiebronnen. De warmtepomp gebruikt enkel een kleine hoeveelheid elektriciteit om het water rond te kunnen pompen. U kan bijvoorbeeld overwegen om het bronsysteem in combinatie met PV panelen aan te leggen zodat u geheel duurzaam kan leven, wonen en werken.


Aardwarmtesystemen op maat

Duratherm levert al meer dan 20 jaar aardwarmtesystemen. Door de opgebouwde kennis en ervaring kennen wij als geen ander de mogelijkheden en eventuele risico’s. Wij kunnen u dan ook adviseren op het gebied van gesloten bronsystemen of open bronsystemen, ook wel WKO-systemen.

De voordelen van aardwarmte

  • CO2-vrij en een minimale milieubelasting
  • Prettig binnenklimaat met een constante temperatuur
  • U bespaart enorm op uw energierekening
  • Minimale onderhoudskosten, lange levensduur en weinig tot geen afschrijving
  • Niet meer afhankelijk van energieprijzen en leveranciers
  • Gunstige invloed op de EPC


Vertrouwt u al op de temperatuur van de aarde?