Aardwarmtesystemen

Het aardwarmtesysteem van Duratherm is dé milieuvriendelijke en toekomstbestendige oplossing voor het gebruik van aardgas. De techniek maakt het mogelijk de constante temperatuur in de bodem om te zetten tot bruikbare energie voor het verwarmen en koelen van het gebouw. Op deze manier kan op elk moment van het jaar comfortabel gewoond en geleefd worden.
 

Jarenlange ervaring en uitgebreide expertise

De geschiedenis van Duratherm gaat 100 jaar terug in de tijd. Inmiddels zijn wij al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en de aanleg van aardwarmtesystemen. Door de opgebouwde kennis en ervaring kennen wij als geen ander de mogelijkheden en risico’s. Wij kunnen u dan ook adviseren op het gebied van open en gesloten bodemenergiesystemen.

Daarnaast zijn wij een volledig erkend bedrijf voor het ontwerp, installeren en beheer en onderhoud van het bodemenergiesysteem.
  • BRL SIKB 2100 'Mechanisch boren'
  • BRL SIKB 11.000 'ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem'
  • BRL 6000-00 en 6000-21 'bovengrondse deel van een bodemenergiesysteem'

De benodigde vergunningen en meldingen vragen wij voor u aan. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid wagenpark en boren wij tot dieptes van wel 300 meter. Bij oplevering krijgt u altijd een certificaat waarin wij garantie geven voor maar liefst 25 jaar op de duurzame werking van het aardwarmtesysteem!

Klik voor meer informatie

De milieuvriendelijke oplossing

Voor beide systemen geldt dat het een van de schoonste en zuiverste systemen zijn die het milieu niet langer belasten. De techniek maakt het mogelijk om op een duurzame manier energie te winnen en geen gebruik meer te maken van fossiele energiebronnen. De warmtepomp gebruikt enkel een kleine hoeveelheid elektriciteit om het water rond te pompen. Wij zien regelmatig dat een aardwarmtesysteem in combinatie met zonnepanelen wordt aangelegd, zodat het gebouw geheel duurzaam wordt verwarmd. 

  • Minimale milieubelasting
  • Prettig binnenklimaat
  • Besparing op energierekening
  • Gunstige invloed op de EPC

Open of gesloten systeem?

De keuze tussen een open of gesloten bodemenergiesystemen hangt af van de eigenschappen van het gebouw, de bodem en natuurlijk de wensen van de klant of eindgebruiker. Over het algemeen geldt dat het gesloten systeem wordt toegepast in de nieuwbouw of renovatie van gebouwen met een lager benodigd vermogen, zoals een vrijstaande woning, tussenwoning of kantoorgebouw. De open systemen worden voornamelijk bij grote projecten toegepast welke een groot benodigd vermogen hebben. Dit zijn bijvoorbeeld utiliteitsgebouwen.


Werkwijze grondboring

Benieuwd naar de werkwijze van Duratherm en wat u kan verwachten wanneer wij op de locatie het systeem komen aanleggen? Bekijk dan het filmpje hieronder van de aanleg van een gesloten bronsysteem.