Engineering & Montage >

WKO-systeem & (water)bronnen

Engineering

Het aanleggen van een open bronsysteem/WKO-systeem is maatwerk. Duratherm verzorgt het gehele proces van ontwerp tot en met de aanleg van het bronsysteem. Voorafgaand is een nauwkeurig onderzoek van belang. Het traject begint met een haalbaarheidsonderzoek en een eventuele proefboring. De bodem kent namelijk grote variaties en verschilt per gebied door heel Nederland. Elk project wordt zo afzonderlijk beoordeeld waarnaar advies gegeven kan worden over het best passende systeem in elke individuele situatie. Na de opdracht worden gelijk de benodigde meldingen en vergunningen aangevraagd, omdat dit enige tijd kan duren. Vervolgens kunnen de boringen ingepland en uitgevoerd worden.

Nadat de bronnen met onze eigen boorwagens zijn geboord, wordt het filter gesteld, de leidingen aangelegd en de technische ruimte ingericht.  Als Duratherm het bronsysteem heeft getest en opgeleverd, sluit het installatiebedrijf het verwarming- of koelsysteem in het gebouw aan. Na oplevering van het systeem kan Duratherm de service en het onderhoud verzorgen. Hiervoor zijn verschillende diensten ontwikkeld, bijvoorbeeld het continu monitoren van de prestaties van het systeem op afstand, een 24-uursservice voor het oplossen van het probleem of een onderhoudscontract voor de lange termijn.
 

Montage

Onze monteurs zijn dagelijks actief met de installaties voor bronsystemen. Na het zorgvuldig schoonpompen en ontwikkelen van de bronnen volgens de richtlijnen van BodemenergieNL, zorgen zij voor de complete levering en montage van het grondwatersysteem inclusief het graafwerk.

De installatie wordt uitsluitend samengesteld met betrouwbare en duurzame merken en materialen. Kwaliteit van de uitvoering en toegepaste materialen staan bij ons voorop om langdurig werkende en storingsvrije bronsystemen op te leveren.
 

De werkzaamheden in het kort:

  • het afwerken van de bron met een degelijke putbehuizing;
  • de bronnen voorzien van een hoogwaardige onderwaterpomp;
  • aanleg van terreinleiding en kabelwerk;
  • aanbrengen van appendages zoals watermeters, druktransmitters, (gestuurde) afsluiters en drukhandhaving;
  • het plaatsen en bronzijdig aansluiten van de TSA;
  • afstemmen van de aansturingtechniek en monitoring. 

Engineering & Montage
Kies onderwerp
Contactpersoon
Gerco van Olst 06 - 109 055 96
Toon alles
Projecten