Home

   

Uitvoering: Boormethoden

Duratherm voert alle werkzaamheden uit volgens de huidige stand van techniek en regelgeving.

Met moderne Fraste boorwagens worden de werkzaamheden verricht. Duratherm beschikt over een ruime vloot van moderne CE gekeurde Fraste boorwagens. Doordat onze boorwagens relatief klein, zelfrijdend en op een rupsonderstel gemonteerd zijn, kunnen ze goed op de meeste locaties komen zonder de ondergrond te beschadigen (meer informatie over de afmetingen en werkruimte vindt u onder info voor levering.
De boorwagens zijn geschikt voor het uitvoeren van zowel spoelboringen als zuigboringen.

Onze boormeesters zijn door een interne opleiding gekwalificeerd en per team is altijd één boormeester aanwezig die beschikt over een jarenlange praktijkervaring. Tijdens de boring worden er voortdurend grondmonsters genomen die zorgvuldig geanalyseerd worden. De verkregen informatie wordt opgeslagen in onze uitgebreide database. Met behulp van deze gegevens kunnen wij bij een volgende boring een specifiek en goed advies uitbrengen.

Spoelboren
Spoelboren is een veel toegepaste boortechniek bij het maken van boringen voor bodemcollectoren. De boorstellingen voorzien van een pomp brengt de boorspoeling door de buis naar beneden. De roterende beweging van de boorkop woelt bodemdeeltjes los. De boorspoeling voert het losgeboorde materiaal langs de buis weer omhoog waar het weggeschept kan worden. Wij voeren het boorproces met grote diameter boorbuis onder lage druk uit zodat er geen vervuiling door rondspuitend modder ontstaat en de verdichting van de boorwand geminimaliseerd wordt. 

Zuigboren
Met de zuigboormethode kan een zeer nauwkeurig en schoon boorgat gemaakt worden met een diameter tot 1000 mm. Ook bij deze methode brengt de boormotor in de mast van de boorwagen de buizen en boor in rotatie. Het verschil is echter, dat hier de boorspoeling door het boorgat naar beneden stroomt en met behulp van een zelf aanzuigende pomp het losgeboorde materiaal door de boorbuis omhoog wordt "gezogen". In het suppletiegat (of bak) bezinkt het uitkomende materiaal waarna het schone water weer naar het boorgat stroomt.

Om een goede indruk te krijgen van het boorproces en de aansluiting van een gesloten bronsysteem kunt u het filmpje bekijken. 
      

Duratherm BV | Uiterwaardenstraat 21 | 8081 HJ Elburg | tel: (0525) 68 88 38 | fax (0525) 68 88 39 | info@duratherm.nl
© Chato   sitemap   disclaimer