Home

   

Professional: Aansluitinstructie

Aansluitinstructie voor het aansluiten van een verticaal bodemwarmtewisselaar systeem op de binneninstallatie

Algemene opmerking
De aansluitinstructie dient ter voorkoming van luchtinsluitingen en het niet juist plaatsen van de benodigde afsluiters, vulaftapkranen en ontluchters.

Wanneer lucht in het systeem wordt geperst tijdens het vullen van de binneninstallatie kan de warmte-overdracht van het bodemwisselaar systeem ernstig worden be´nvloed.

Deze lucht kan men vervolgens alleen verwijderen door de bodemwisselaar en de binneninstallatie door middel van een pomp en vat door te pompen en tevens regelmatig van stromingsrichting te veranderen.

Systeemopbouw
Het door Duratherm B.V. aangelegde bodemwarmtewisselaar systeem is afgeperst en gevuld met een water/glycol mengsel. Het systeem wordt geheel ontlucht en drukloos opgeleverd. De installateur zal de benodigde afsluiters, vulaftapkranen en ontluchters moeten plaatsen op een dusdanige wijze dat de bodemwisselaar en de binnen installatie AFZONDERLIJK van elkaar kunnen worden doorgepompt en ontlucht (zie hiervoor onderstaande schets).

Het gebruik van automatische ontluchters wordt afgeraden omdat monopropyleen glycol bij lage druk wat kristalvorming kan geven (met name in de naaldafsluiters van automatische ontluchters). 

Opzienbarend Rapport

2-jarige  veldtest
van electro-warmtepompen Nieuwsbrief     

Duratherm BV | Uiterwaardenstraat 21 | 8081 HJ Elburg | tel: (0525) 68 88 38 | fax (0525) 68 88 39 | info@duratherm.nl
© Chato   sitemap   disclaimer